Wedstrijd reglement

Regelement Sportvisserij SGO 

 

Hierbij de algemene wedstrijd regels. 

 

  1. De wedstrijden beginnen altijd zoals in het regelement staat uitgelegd zoals beschreven van de commissies. Hiervan kan alleen worden uitgeweken met schriftelijke toestemming van het bestuur.  
  1. Alle wedstrijden worden gevist zoals aangegeven. Hierin wordt uitgelegd wat voor aas, kunstaas en andere aassoorten.  
  1. Als een niet lid wil meedoen is dat mogelijk maar hij zal wel het dubbele inschrijfgeld betalen. Sgo geeft voor het niet lid geen extra geld.  
  1. Alle leden van de vereniging betalen voor een dag wedstrijd 5 euro mits er niets anders bekend is. Hoger is mogelijk maar dan heeft het bestuur dit goed gekeurd. 
  1. Nacht wedstrijden (karperkoppels) betalen 10 euro inschrijfgeld per persoon zoals bekend bij het bestuur. Dus elke koppel betaald 20 euro. Bent u nou geen lid van SGO maar u wilt toch meedoen aan een koppelwedstrijd dan betaald u geen 20 euro inschrijfgeld maar 40 euro inschrijfgeld. 
  1. Als niet lid wordt er een ontheffing gegeven om aan de wedstrijd deel te nemen. Deze ontheffing is alleen geldig tijdens de wedstrijd. Wilt u toch langer doorvissen dan zijn er dag en week vergunningen te krijgen.  
  1. Voor de witviswedstrijden Is er het volgende aan den orde. Hieraan zullen regelmatig niet leden mee vissen. Hiervoor geld het volgende omdat er tijden de AVL een aantal dingen door elkaar zijn gehaald. Willen wij nu het volgende afspreken. Het inschrijfgeld van leden die meedoen aan de wedstrijd zijn 5 euro per persoon mits niet anders is besproken met het bestuur. Voor de niet leden zullen de kosten 10 euro zijn. Dit omdat er namelijk door sgo 5 euro per lid uit de pot wordt betaald. Wensen zij hier geen gebruik van te maken dan kunnen zij anders beslissen door een aanvraag in te dienen bij het bestuur.  Hierdoor kunnen er afwijkende regels ontstaan zoals hier beschreven. Maar de regels staan dan wel zwart op wit en kunnen dan niet meer worden gewijzigd tot einde seizoen. 
  1. Voor 1 oktober van elk wenst het bestuur van alle commissies dat de wedstrijden voor het volgende jaar bekend worden gemaakt, zodat wij deze kunnen meenemen bij de uitgifte van de nieuwe vispas. 
  1. Wilt u tussentijds nog een wedstrijd toevoegen? Dat is mogelijk maar dan wel 3 maanden van tevoren indienen. Zodat de wedstrijdleiding en het bestuur erna kunnen kijken. Hierdoor hebben jullie genoeg tijd om nog aanpassingen te doen. 
  1. De fotowedstijd die wij vanaf 2024 gaan doen is geen inschrijfgeld nodig. Ieder lid van SGO kan hieraan deelnemen jong en oud. De wedstrijd zal 3 maanden duren. Zodat iedereen genoeg tijd heeft om een grote vis te vangen. Hier zal wel onderscheid in worden gemaakt of je van de kant of van een boot vist. Ook zal er na de leeftijd worden gekeken. Zodat het voor iedereen een leuke wedstrijd is.