e-mail : info@sportvisserijgo.nl

Visles Basisschool

Op Goeree-Overflakkee hebben we de luxe dat er 3 vismeesters in de regio wonen! Zij organiseren met veel plezier deze vislessen. Hieronder leest u wat een visles inhoud, en hoe deze aangevraagd kan worden. 

Wat is een visles?

Een visles bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Bij de theorieles krijgen de kinderen een biologieles over de onderwaterwereld en ze leren hoe ze op een goede manier met vis en de natuur om moeten gaan. Daarnaast leren ze welke vissoorten er zijn, vis te herkennen, hoe vissen leven en uiteraard hoe je ze kunt vangen en weer moet onthaken. Het theoriegedeelte neemt zo’n 1,5 uur in beslag. 

In de praktijk gaan de kinderen naar een geschikt jeugdviswater in de buurt van de school waarbij ze daadwerkelijk mogen gaan vissen onder begeleiding van vrijwilligers van de plaatselijke hengelsportvereniging. Hierbij wordt door Sportvisserij Zuidwest Nederland hengels en ander materiaal beschikbaar gesteld.

De visles is gericht op de klassen 5,6,7 en 8 van de basisschool
Download hier de brochure visles op de basisschool

Bekijk hier hoe een visles er uit ziet

Hoe aanmelden?

Elke basisschool in Nederland kan zich aanmelden voor een visles op school. Aan de visles zijn voor de school geen kosten verbonden en alle benodigde materialen nemen wij zelf mee. Van de school wordt alleen verwacht dat zij een klas met enthousiaste leerlingen levert, en 1 of 2 vrijwilligers die affiniteit hebben met vissen.

Meld je aan via www.vissenschool.nl
of mail naar visles@sportvisserijgo.nl