e-mail : info@sportvisserijgo.nl

Indeling stekken Karper Koppel 7/8 juni 2019

Hieronder vind je de indeling van de 15 karper stekken (X 1 t/m X 15) die zijn geselecteerd voor de Karper Koppel wedstrijden van 2019 die wordt gevist aan de Grote Kom (Stellendam) in de Zuiderdiep polder en havenkanaal (Dirksland).
Grote Kom – Stellendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit jaar hebben we de Grote Kop weer opgenomen in de wedstrijd vanwege het grote aantal deelnemers. Parkeren kan op de bovenkant van het taluut of beneden via het zandpad. 

 

Fietsbrug – Stellendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auto’s parkeren in de berm langs de weg en je spullen naar beneden dragen naar de twee stekken.

 

1e en 2e steiger + kop van oude haven – Stellendam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 1e steiger (X 6) en de 2e steiger (X 7). Beide stekken zijn voor laden en lossen bereikbaar via het pad achter de parkeerplaats. Auto’s terugplaatsen op de parkeerplaats tijdens de wedstrijd. Dat geldt ook voor Stek X 8 (kop van de haveningang) die het verst van de parkeerplaats af ligt. 

 

Links kleine gemaal (Heuvelweg) – Dirksland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Links van het kleine gemaal (Heuvelweg) is de situatie drastisch veranderd door een ingreep van Waterschap Hollandse Delta vanuit het Droomfonds project. De oorspronkelijke dijk is doorgebroken waardoor er een waterinlaat is ontstaan die uitkomt in een plas in de achterliggende polder als nieuwe natuur.

Hierdoor is de loopafstand vanaf het hek (Heuvelweg) naar de stek op de kop van de inlaat circa 350 m en gemakkelijke te voet via de bovenkant van de dijk te bereiken. Het is nadrukkelijk niet toegestaan om een auto op de dijk te laten staan tijdens de wedstrijd.

Stek X 10 ligt voor het hek die links toegang geeft tot de dijk.


Rechts kleine gemaal – Dirksland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanwege een grote kudde grazende schapen op de dijk direct rechts van het kleine gemaal is de toegang tot de dijk verplaatst. De drie koppels dienen vanuit Stellendam dóór te rijden over de Zuiderdiepweg tot aan het fietspad (links voor de bocht) die toegang geeft tot de dijk.

Op vrijdag 7 juni is het fietspad te berijden (rijdt stapvoets en met alarmlichten aan), omdat de aardige schapenboer ons daar de toegang verschaft. Op de dag van de wedstrijd is het fietspaaltje er uit en het stalen hek op de dijk open. Op deze stekken hebben we ontheffing van WSHD om het fietspad en de dijk te berijden. De gelote koppels krijgen een kopie van de ontheffing mee als er om wordt gevraagd door eventueel controlerende instanties. De auto mag voor deze stekken op de dijk blijven gedurende de duur van de wedstrijd. Zorg ervoor dat je op zaterdagmiddag 8 juni vóór 15:00 uur weer op de openbare weg staat. Dan worden het hek en het fietspaaltje weer afgesloten.

 

Havenkanaal Dirksland ter hoogte van Stoofweg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stek 14 ligt aan het havenkanaal van Dirksland. Beide tenten moeten worden geplaatst op het graspad van de weg naar de waterkant langs het prikkeldraad. Het is niet toegestaan om je tent op het land van de eigenaar te plaatsen. De auto mag over het graspad achteruit rijden om te lossen. Daarna de auto op een veilige plek in de berm van de weg parkeren.

 

Havenkanaal West Havendijk – Dirksland

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stek 15 ligt vanuit Stellendam gezien links voor het viaduct van de N215 aan de West Havendijk. Het is een graskant waar je met de auto naar beneden kunt rijden tot op de stek.